سوربیتول به طور طبیعی در طبیعت وجود دارد. همچنین از گلوکز به صورت مصنوعی تولید می شود. سوربیتول یک الکل قند موجود در میوه ها و گیاهان است که شکل ظاهری آن پودر سفید رنگ با طعم شیرین است.
مکانیسم آن به این صورت است که هنگامی که توسط بدن انسان جذب می شود، به آرامی گسترش می یابد و سپس به فروکتوز اکسید می شود، و در متابولیسم فروکتوز شرکت می کند. این قند ، خون و قند خون را تحت تاثیر قرار نمی دهد. از این رو می توان آن را به عنوان شیرین کننده برای بیماران دیابتی استفاده کرد.
این ماده شیرین تر از سقز است و نمی تواند توسط بعضی از باکتری ها جذب شود. همچنین ویژگی های خوبی دارد که حفظ رطوبت و مقاومت اسیدی از جمله ی آن ها هستند.
کاربردهای سوربیتول پودری :
سوربیتول هیدروسکوپیک است بنابراین اضافه کردن سوربیتول باعث جلوگیری از خشک شدن مواد غذایی و تازه و نرم نگه داشتن غذا می شود. استفاده از آن در نان و کیک، اثری قابل اثبات دارد و اثبات شده است.
سوربیتول شیرین تر از ساکارزاست و توسط برخی از باکتری استفاده نمی شود، برای تولید شیرینی از مواد تشکیل دهنده خوب است، از مواد اولیه مهم برای آب نبات بدون قند هست.
در شیر تغلیظ شده با اضافه کردن سوربیتول به منظور افزایش عمر مفید از فاسد شدن آن جلوگیری می کند، می تواند رنگ و طعم گوشت ماهی را بهبود بخشد و این خصوصیات را در دراز مدث ثابت نگه دارد. در ترشی میوه نیز اثر مشابهی دارد.
متابولیسم سوربیتول ناشی از افزایش قند خون نیست، بنابراین افراد مبتلا به دیابت می توانند به عنوان شیرین کننده و مواد مغذی مورد استفاده قرار دهند.
سوربیتول به عنوان ملین هیپراسموتیك در مدت کوتاهی باعث بهبود و درمان بیماری اسهال می شود. از این ماده در داروهایی همراه با سدیم پلی استیرن سولفونات برای درمان یبوست استفاده می شود .
جالب توجه است که بدانید سوربیتول بخاطر خاصیت پایدار کننده و مرطوب کننده ای که دارد در محصولات آرایشی و بهداشتی و دارویی مانند خمیردندان استفاده می شود.
برای ساخت سایت با وردپرس باید چند مورد اولیه را از قبل تهیه کنید:
برای ساخت سایت با وردپرس باید چند مورد اولیه را از قبل تهیه کنید
سوربیتول ,استفاده ,قند ,شیرین ,شیرینی ,کننده ,می شود ,است که ,ساکارز است ,شیرین کننده ,سوربیتول یک ,عنوان شیرین کننده
درباره این سایت